Laitoin verhot ikkunaamme. Sinänsä se oli ihan hauskaa, mutta kolmannessa kerroksessa, hataralla baarijakkaralla ikkunan edessä keikkuminen oli hiukan jännittävää. Vaativuus astetta lisäsi se että vastapäisen talon ikkunasta tuijotettiin. Olisin tietenkin voinut kivuta alas ja odottaa, mutta olin päättänyt että laitan verhot nyt! Ja jos jotain päätän ni se päätös pitää. On se kyllä ihme ja kumma! Heti jos jonkun asunnon ikkunassa näkyy elämää niin naapurit on kiikareiden kanssa tiirailemassa. Silloin tajusin verhojen oikean merkityksen! Ensin ajattelin että verhot ovat sitä varten ettei valo pääse sisään. Joka on myös verhojen hyvin tärkeä tehtävä mutta suurin syy verhoille on naapurit! Olen varma että se henkilö joka verhot on keksinyt ei kärsinyt liiasta valostaa vaan liian uteliaista naapureista. Mikä onkaan rasittavampaa kuin se, että olet rauhassa syömässä kunnes huomaat että sinua tuijotetaan. Naapurit koettavat saaha selville mitä syöt! Samoin jos naapurin Pekan luona on alkanut käydä uusi tyttö. Joku naapuri on huomannut sen jonka jälkeen juttu leviää kulovalkean tavoin. Sitten Pekka ihmettelee kun naapurit katsovat omituisesti ja alkavat supattaa kauheesti kun hän on kävellyt ohi. Eikä kukaan kysy Pekalta suoraan. Ties vaikka tyttö oiskin hänen sisko joka on muuttanut samaan kaupunkiin. Juorut paisuvat ja paisuvat. Niin kuin Salatuissa Elämissä. Ulla Taalasmaa. Mikä loistava esimerkki! Ullahan on tietenkin fiktiivinen henkilö mutta hän edustaa ihmisryhmää jotka eivät ole fiktiivisiä. Voin väittää teille päin naamaa ettei Ulla ole vielä edes paha! Joidenkin uteliaisuus on niin kyltymätöntä ettei mikään riitä. On saatava uusia ja uusia juoruja.
Se on hassua kuinka uusi "jännittävä" uutinen on pakko päästä kertomaan heti naapurin Pirkolle. Se ei riitä että itse tietää. Tämä minun juoruhan saattaa olla vaikka kuinka mehevä! Naapuruston naisilla (ja miksei tietysty miehilläkin!) on kilpailu siitä että kenen juoru on mahtavin. Siitähän tietenkin saa mainetta ja kunniaa. Harmi vain että juorun kohteena oleminen ei ole niinkään mukavaa. Sen tietää kun suku on yhtä iso Ulla Taalasmaata. Ei ole juttua mitä kaikki eivät tietäsi. "Kuulitteko jo että meijän Maijalle tuli kauhea finni nenään juuri ennen juhlia! Aivan hirveää." Tälläisten juorujen kohteena on hieman ikävä olla. Toinen on ilmoitusluontoiset asiat. Kun kertoo jonkun uutisen yhdelle ni se riittää. Juoru kerho hoitaa kyllä homman kotia. Sitten vain voi soitella perässä "Jokos olet kuullut....""Voi kyllä! Onnea paljon!". Se on aika kätevää. Voi säästää omaa aikaa!
Tämä on syy miksi ihmiset käyttävät verhoja! Näin voi välttää uteliaiden naapureiden tunkeutuvat katseet ja ikävät juorut. Tietenkin jos ostaa kalliit ja näyttävät desing-verhot ei pidä juoruja loitolla. Päin vastoin. Mitä enemmän pidät kyseisiä verhoja esillä sitä enemmän juoruja syntyy. "Onkohan naapurin Tiina saanut palkan korotuksen kun on noin tyyriit verhot!". Tietenkin verhot on hyvin sisustukselliset, mutta se on vain tekosyy ihmisten verhoille!
Sitten mietin että mistä tulee sana "verho". Sitten keksin sen. Verho verhoaa meidän elämän pois ulkopuolisten näkyvistä. Kun suljemme verhot, sulkeudumme yleisöltä. Voimme hetken nauttia itsestämme ilman että joku muu nauttii saamistaan juoruista!
Muistakaa tarkkailla naapurienne verhoja!
                     
                                                                   *     *     *     *