Jei! Tänään baariin katsomaan stand uppia! Sielä esiintyy myös Valvomo mutta se ei kiinnsta yhtään. Mikä parasta, pääsen rentoutumaan ystävieni kanssa:). No en tietenkää liikaa! Huomenna työpäivä. Muutaman lonkeron vois juoda:). Oon ihan innoissani. Mietin jo että mitä laitan päälle, miten hiukset ja että pitäiskö meikata jotenki hienommin:P (en kuitenkaan jaksa että sitä on turha miettiä:D). Muutenkin olen tosi hyvällä tuulella. Perjantaina lähden kotiin ja nään poikaystäväni joka on ollut loman kotonaan. Ikävä kalvaa ._. Ja muutenkin tulee vkonloppu ja voin vain olla eikä tarvitse mennä töihin:). Enää huominen työpäivä ja sitten kotiin!

Hassua kuinka 20 lasta vie voimat. Aamulla tuntu vielä energiselle mutta ei enää. Energia on kadonnut kauan sitten. 20 vohvelin paistaminenkaan ei ole mikään pikku juttu jos samalla pitää siivota lasten askartelu jälet ja koettaa kyhnyttää liimaa pöydästä. Kattaa pöytä ja löytää jostain ruoka välineen kaikille lapsille. Sitten vahtia samalla ettei lapset saa hiiltyneitä vohveleita ja että on leivät, juustot, voit ja makkarat pöydässä. Niin ja mehu. Se on tärkeä. Sitä ei saa unohtaa. Se on niin tärkeä että sitä menee 4 mehu kannullista. En ymmärrä mihin mahaan lapset juovat.

Sitäkään en lapsissa ymmärrä että miksi ei voi laittaa leivän päälle yhtäaikaa makkaraa ja juustoa. Pitää syödä kaksi leipää. Toisessa juusto ja toisessa makkara. Sama monissa muissakin ruuissa. Etenkin salaateissa. Noukitaan vain tiettyä hedelmiä tai vihanneksia sieltä. Makuja ei voi sekottaa. Olen myös tavannut lapsen joka ei tämän takia syö pitsaa. Liikaa makuja yhtä aikaa eikä mikään maistu hyvälle. Teimme lämpimiä voileipiä ja hän laittoi leivän päälle vain ananaksen. Se oli kuulemma hyvää. Hyi olkoon sanon minä.

Muutenkin lapset ajattelevat hassusti. Tuntuu välillä ettei ne ajattele ollenkaan. Teimme kerhossa sukkahousu peikkoja. Paikkoja joiden sisällä on auringonkukan siemeniä. Näytin aivan selvästi mistä kohasta sukkahousua leikataa poikki. Mutta ei. Kukaan ei tajunnut! "Ope näinkö?" "Ope! Onko tää hyvä?!" "TÄSTÄKÖ MINÄ LEIKKAAN!!??" Miksei vain voi leikata siitä mistä on sanottu että pitää leikata. Voi huokauksien huokaus.

Sitten vielä yksi asia. Kun on syöty, miksi astiat jätetään pöytään ja juostaan pois, vaikka ollaan sanottu että ruokailun jälkeen kaikki tiskaa omat astiansa? Eikö nykyään kotona tarvitse laittaa itse astioita pois? Tuo olisi hyvä kyllä opettaa lapselle. Ja sitten se kun jos ei jaksa syödä laitetaan ruuat roskiin. Se on hyvä juttu. Miksi se mehu kaadetaan myös sinne? Sehän tulee lavuaariin! Miksei tuollasta tajuta? Vaadinko minä liikaa lapsilta? Vai vaadinko liikaa aikuisilta? Mutta ainakin minut on kasvatettu niin että omat jäljet raivataan AINA pois ja jos ei jaksa syödä loput annetaan koiralle (tai ennen annettiin. Kun oli vielä koira) ja juoma lavuaariin. Sitä kyllä jäi harvoin.

Olisiko liikaa vaadittu että opetatte lapsenne syömään muutakin kuin spagettia ja siivoomaan omat jälkensä! Kiitos!