Marja kävi perjantaina meillä kahvittelemassa ja hengailemassa. Päätin leipoa (paistaa) amerikkalaisia pannukakkuja! Ohje on maailman helpoin ja pannukakkuja tulee ihan kiitettävä määrä siihen nähden, kuinka monta niitä voi peräkkäin syyä!

Taikinaan tulee:

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

3 dl maitoa

2 kpl munia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sulatettua voita

2 rkl ruokaöljyä

1 dl tummaa suklaata ( tai sen verran kun itsestä hyvältä tuntuu.)

Sitten heitetään kuivat aineet sekasin, niien joukkoon lisätään maito, voi, öljy ja munat. Taikinaa sekoitetaan hyvin ja tumma suklaa heitetään joukkoon.

Taikinan tulisi näyttää jotakuinkiin tältä. Eli siis tummaasuklaata ei tarvitse sulattaa. Siitä tehdään pientä rouhetta ja heitetään lopun taikinan sekaan.

Sitten taikinaa laitetaan n. kauhallinen pannulle (tässä kuvassa turhan iso pannukakku..). Pelkäsin myös, että ensimmäinen pannukakku jää pannuun kiinni, joten siksi suuri määrä öljyä. Pannukakut ovat niin paksuja, että ne pitää kääntää ennen kuin päällisosa on paistunut. Eli kannattaa välillä tarkistella miltä pannukakun pohja näyttää.

Tässä pannukakun paistettu puoli. Loput pannukakut miulla ainakin on hieman tummempia.

Tässä on valmiit pannukakut! Parhaimpia ne on juuri paistettuina ja itse lorautan oman lettusen päälle siirappia! <3 Tietysti niiden kanssa sopii vaniljajäätelö. Lettuset ovat mainioita myös ilman lisukkeita!

Annoin Marjalle samalla ystävänpäivälahjan! Löysin netistä ihan mahtavan pipon, joska miun oli NIIN pakko tilata Marjalle!

kuva täältä

Pipo on NIIN mahtava ja ihan täydellinen Marjalle. (Marja rakastaa kaikkea mihin liittyy mansikka... :D) Tietysti lahjaan kuului myös iso kasa suklaata! <3