Eksyin eilen animalian sivuille. Olen Joskus ostanut animalialta joitain tuotteita ja mielestäni he tekevät hienoa työtä. Harvat jaksavat välittää eläimistä, joka on sääli. Katsoin kuvia jossa minkki oli saastaisessa häkissä ja näin kuvan jossa ketulta puuttui silmä. Mitä turkistarhaajien päässä liikkuu? Mikseivät eläimet voisi saada oikeutetusti lyhytty hyvää elämää? Tarviiko eläinten kitua se pienikin aika? Ja mitä "kettutytöt" ajattelee ku ne spreijjaa eläimen turkin?! Ei tullu varmaan mielee että se maali on aikamoista myrkkyä. Tai saati että turkis eläimet lasketaan vapauteen. Ei ne osaa elää siellä! Ei ne ole koskaan välttämättä ollut luonnossa. Eläimet vain kituisivat tai tappaisi muita eläimiä kun turkistarha eläimillä on hyvin usein luonne häiriöitä. Tai ko. eläimet voivat levittää tauteja jotka tappavat luonnon eläimet. Asialle on tehtävä jotain, mutta ei nuin! Turkisten tekoa ei voida ikinä lopettaa mutta jos eläinten oloja voitaisiin parantaa. Varmasti on turkistarhoja jossa eläimillä on hyvät oltavat. Ei kaikki turkistarhaajat ole brutaaleja kiduttajia.

Toinen asia on eläinkokeet. Eikö nykyään tuotteiden valmistajilla ole niin paljoa resursseja että testaisivat aineensa kemikaalisesti? On tietenkin paikkoja jotka testaavat tuotteita vapaaehtosilla ihmisillä. Mutta vielä monet ja monet testauttavat tuotteet eläimillä mitä julmimmalla tavalla ja se on väärin. Ei eläinten pitäisi kärsiä sen takia että me voimme hyvin. Meidän pitäisi huolehtia siitä että eläimet voivat hyvin! En usko että eläinkokeet loppuvat ikinä. Toivoisin että eläinten oloja voitaisiin parantaa ja eläimiä hoidettaisiin kokeiden jälkeen ettei ne kituisi! Onko tämä muka mahdotonta? Onhan ihmisilläkin hyvät olot vankiloissa! Eikös tämä ole melkein sama asia..?

Sitten maatalouseläimet. Ei kaikki niistäkän eläimistä kärsi. Varsinkin suomessa niillä on tasokkaat tilat ja oltavat. En usko että kasvissyönti on ratkasu mihinkään. Varsinkaan kun leivässä on eläinkunnan tuotteita, hammastahnassa, alkoholissa.. Ja varmasti kasvissyöjät syävät leipää ja pesevät hampaitaan! Jos kerta käyttää vähänkään eläinkunnan tuotteita niin eikös se olisi aivan sama sitte syödä sitä kunnolla? Löysin tälläisen pätkän Animalian (http://www.animalia.fi/Default.aspx?tabid=1523) sivuilta :

Alkoholijuomat

Monet olut- ja varsinkin viinilaadut kirkastetaan eläinperäisten ainesten avulla. Oluet, etenkin tummat, saadaan selkenemään kalasta tehdyllä gelatiinilla. Viininvalmistuksessa käytetään samaan tarkoitukseen esimerkiksi albumiinia (munanvalkuaista), kalaliimaa, liivatetta (gelatiini) tai joissain harvoissa maissa maidosta valmistettua kaseiinia. Verialbumiinin käytön kirkastuksessa EU on kieltänyt. Viinejä kirkastetaan usein myös ei-eläinperäisillä aineilla, mutta mitään etiketistä löytyvää erottelua ei kirkasteen alkuperästä löydy, sillä nykyinen EU-lainsäädäntö ei velvoita alkoholijuomien tuottajia varustamaan tuotteita täydellisin tuoteselostein. Usein tuottaja kirkastaa viinit kauden mukaan eri aineilla ja välillä viinieriä ei edes kirkasteta, jos tuottaja on väriin tyytyväinen. Viime kädessä kuluttaja ei valitettavasti voi tietää viiniä valitessa kirkasteen alkuperää. Täysin vegaanisia ovat lähinnä israelilaiset kosher-viinit. Venäläisessä ja itäeurooppalaisessa vodkassa käytetään toisinaan luujauhoa. Campari ja osa punaviineistä sisältävät karmiinia.

Veri on peräisin teuraseläimistä. Sitä käytetään mm. purukumeissa.

Luujauho on jauhettuja eläinten luita. Sitä käytetään mm. makeisissa.

Amylaasi on sioista eristettävä entsyymi. Sitä käytetään sakeutusaineena esimerkiksi leivässä.

Joten ei kukaan voi olla täysin vegetaristi ym. koska kaikkialla on jotain eläinkunnan tuotteita. Tämän takia en ymmärrä kasvissyöntiä.. Miksi ei sitten kunnolla syö lihaa jos syö jotain muita osia eläimen raadosta? En Hyväksy eläinten huonoa kohtelua vaikka ne päätyvätkin ruuaksi mutta täytyy olla joku parempi tapa vaikuttaa. Eläimiä ei koskaan lopeteta tappamasta ruuan vuoksi. Pitäisi keskittyä eläinten olojen parantamiseen. Kasvissyönti ei edesauta sitä millään tapaa. En halua väheksyä kasvissyöjiä tai loukata heidän mielipiteitään mutta hyvin monet kasvissyöjät ei halua kuunnella muiden mielipiteitä. Ja kuinka monet kasvissyöjät ovat pelkkiä tekopyhiä paskiaisia? ja yhä monet kasvissyöjät ovat kasvissyöjiä vain siksi että se on muotia. Kunnioitan niitä kasvissyöjiä joilla on oma vakaamus asiaan. Etenkin ne kasvissyöjät naurattaa jotka ei voi syödä yhtä aikaa niiden kanssa jotka syövät lihaa. jos me ei saada loukata kasvissyöjiä niin miksi kasvissyöjät saavat loukata meitä jotka syövät lihaa?

Antakaa eläimille oikeus hyvään elämään! <3