Kävin tänään ystävieni kanssa kiertämässä paikalliset kirpputorit siinä toivossa, että löytyisi jotain merirosvoasuun. Kyllä, merirosvoasuun! Järjestän nimittäin ystävilleni halloweeninä merirosvoteemaiset valmistumisjuhlat! Ja voi kyllä, olen 24 vuotias! En kuitenkaan löytänyt mitään asuksi sopivaa, mutta löysin mahtavan samettihameen! Tykästyin siihen heti kun näin sen. Parasta hameessa oli se että se maksoi 2€. Ja miusta se oli melkein yhtä hyvä ku kaupasta ostettuna. Uskomaton löytö. Miusta tuntuu ettei miulla koskaan tärppää kirppiksillä, ja muut hehkuttaa kuinka ne on tehny hurjan hyviä löytöjä. (Voitte huomata lauseesta hienoista katkeruutta.) Miksi minä en osaa tehdä hyviä löytöjä? Ja miksi jotkut pitävät kirppis kamiksilla niin kovaa hintaa?! Löysin muumi astiasarjaan kuuluvan Poliisi murokulhon jonka hinta oli 15€. Samalla hinnalla saa kaupasta uuden ja käyttämättömän. Uskomatonta. Myös se, että kirpparille viedään käytettyjä tavaroita, joista halutaan eroon, ei hisnnaksi kannata laittaa 20€. Ei millään pahalla, mutta kuka sen aikoo ostaa? En minä ainakaan. Mielestäni kirppareiden ideat ovat edolluset hinnat, joista toiset ihmiset voi tehdä mahtavia löytöjä. Ei tarkoituksena ole pulittaa ihmisiltä suuria summia rahaa. Itse ainakin vien kippareille tavaraa siksi, että haluan niistä eroon, enkä siksi, että haluan tienata.

Pohdin myös kirpparilla ollessani kirpputori nimeä. Mitä hittoo? Tori jossa on kirppuja? Onko ennen vanhaan kirppareilla ollut paljon kirppuja? Siitäkö tämä nimi tulee? Eihän nykyään kirppareille saa viedä pesemättömiä vaatteita. Ei niissä voi olla kirppuja (tai no voi, mutta kuiteskii.) Tykkään paljon enemmän englannin kielisestä versioista secondhandshop. Ei viittaa likaisuuteen saati kirppuhin. Mutta en kyllä itse keksi mitään fiksumpaakaan nimeä. Käytettyjen kamojen kauppa. Vähän niin kun Helmiä & Sikoja lehvasta "pimmeetä viinaa ja pikkusuolasta" :D. Ei kuulosta kauheen luotettavalta nimeltä. En kirppareissa myöskään ymmärrä sitä, että miksi sinne viedään esim. termareita, jotka ovat pinttyneet mustaksi. Ei niitä kukaan halua ostaa. Ne voi nakata roskiin suoraan. Itse ainakin vien kirpparille myyntiin vaan parhaimmat vaatteet ja loput heitän hyväntekeväisyyteen.

Miun pitäiskii käyvä varaamassa kirpparipöytä ja viiä miun vaatteet & kengät sinne. Ne mitkä ei mene kaupaksi, menee sitten Konttiin kierrätettäväksi. En mie tuu niitä vaatteita koskaan enää pitämään, niin miksi niitä pyöritellä kotona. Ongelma on vaan se, kun oon niin pieni, että ostajia voi olla harvassa. Huomasin sen viimekesänä torikirppiksellä. Ihmiset tulivat ihastelemaan vaatteita, mutta lopulta "En mie voi mitään ostaa kun kaikki on niin pieniä". Voi masennus.. Mutta nyt tää suuntaa kauppaan ja illalla tummallasuklaalla höystettyjä amerikkalaisia pannukkakkuja^^